امان الله طوقی در گفتگو با مهر اظهار داشت: 500 هکتار از اراضی این شهرستان در 2 بخش مرکزی شامل دهستان کارواندار و بخش ایرندگان به عنوان مرکز اصلی تولید برنج در استان به زیر کشت این محصول خواهد رفت.
وی افزود: در حال حاضر کار خزانه دار کردن بذر در حال انجام است و تا آخر خرداد ماه نشاء برنج به زمین های اصلی منتقل می شود.
وی افزود: پیش بینی می شود با توجه به بارندگی های اخیر از ارقام پر محصول و ارقام محلی هم چون رقم «عنبر بو»بیش از یک هزار و 500 تن محصول برنج برداشت شود.
طوقی ادامه داد: به طور معمول به دلیل عطر و بازار مناسب رقم «صدری محلی» 400 هکتار از اراضی این مناطق به کاشت این رقم و 100 هکتار از اراضی به کشت ارقام پر محصول اختصاص می یابد.
وی زمان برداشت انواع برنج پرمحصول را از اوایل شهریور ماه و زمان برداشت برنج صدری محلی که در منطقه به «عنبربو» معروف است را اوایل آبان ماه اعلام کرد.
وی عملکرد رقم صدری درهرهکتار را به طور متوسط 3 تن شلتوک و ارقام پرمحصول مانند شفق، شیرودی و آمل را 4 تن در هرهکتار عنوان کرد و افزود: پیشبینی میشود در مجموع یک هزار و 600 تن شلتوک در شهرستان خاش تولید و پس از بوجاری به بازارهای مصرف روانه شود.
طوقی بیان داشت: درمناطق ایرندگان و کارواندر تعداد 9 دستگاه شالیکوب کار بوجاری و تبدیل شلتوک بوجاری به برنج سفید را انجام میدهند.
نظر شما